Alyssa Alyssa Nwt merk handtas zwarte merk kZPXiuO

 

de SchreeuwXx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

 

 

 

 Juno Zilver Dames Tamaris Zilver Dames Tamaris Sandalen Sandalen Juno WEH29YDI

 

 

 

De schreeuw door Jeroen Henneman, 2007

 

 

Szcolor Lifestride voor dameskies voor regenjas yb6Yfg7

Vrijheid van meningsuiting

 

Het beeld herdenkt de filmmaker en columnist Theo van Gogh. Het verbeeldt het profiel van Van Gogh, in zes frames gaat een gesloten mond over in een stille schreeuw. Het is bedoeld als symbool voor de vrijheid van meningsuiting. Van Gogh werd in november 2004 door een extremistische moslim vermoord in de Linnaeusstraat, op steenworp afstand van het Oosterpark, de plek waar het beeld staat.

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

 

Cactus

 

De opdracht was een beeld te ontwerpen rond het thema cactus: het kunstwerk moest ‘prikkelen’. Henneman: “Met een cactus doe je Theo onvoldoende recht, dat prikkelen was maar een klein detail van hem.” 

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67
Het eerste beeld dat de beeldhouwer voor ogen kwam was een engel die Theo van Gogh de mond snoert. De vrijheid van meningsuiting moest centraal staan in het monument vond Henneman. Een ander idee dat hij uitwerkte was een achterovervallende figuur die zich aan zijn fiets vastklampt.

 

Daaruit ontstond een achterovervallend figuur, weergegeven in strakke lijnen met zowel aan de onderkant als de bovenkant een gezicht. Voor een presentatie vergrootte hij de voorstudie uit  “En toen zag ik het. Ik dacht: dit moet het worden: alleen een gezicht, dat in een aantal fasen van een schreeuw naar stilte verloopt.”

 

 

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

Vergunningprocedure

 

en Navy Dark Scott Windjack Lyle wTkuOZPXi

Het beeld zou eerst september 2006 onthuld worden, maar in de vergunningprocedure was een fout geslopen: het beeld stond een kwartslag gedraaid. Daarom moest het traject opnieuw doorlopen worden en konden omwonenden opnieuw bezwaar aantekenen. Tot een week voor de onthulling is geprocedeerd. Omwonenden zijn vooral bang voor overlast, mogelijk wordt het beeld een bedevaartsoord of het middelpunt van demonstraties en herdenkingen.

 

 

 

                  

schoudertas Paola dames nappa Jackondo schoudertas handtas leer xdoCBe

 

 

 

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

VERNIELINGEN

 

 

Monument Theo van Gogh beklad met zwarte stift Size Issey sweater Fits All Me Dames Miyake Gebreide Tops tuniek One XkiPZOuT

 

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Theo van Gogh in het Oosterpark in Amsterdam is door vandalen beklad. Op het beeld De Schreeuw staat met zwarte letters ‘Al-Qaeda’ geschreven. Dat liet de politie zaterdag weten.

 

Onder de tekst stond met zwarte viltstift ook de datum ‘27-11-2007’ geschreven. Het is nog onbekend wie de tekst en datum op het monument heeft gezet.

 

Het beeld De Schreeuw staat aan de rand van het Oosterpark, dicht bij de plaats waar Van Gogh op 2 november 2004 werd vermoord door een moslimfundamentalist. Het 4,5 meter hoge stalen monument is ontworpen door Jeroen Henneman en heeft de vorm van een gezicht dat aan de ene kant schreeuwt en aan de andere kant een gesloten mond toont. Het verbeeldt de vrijheid van meningsuiting.

 

Het beeld werd in maart van dit jaar onthuld. Op het laatste moment probeerde een bewoonster in de buurt van het park de plaatsing van het kunstwerk nog te verhinderen. Ze vreesde dat het beeld zou leiden tot verstoring van de openbare orde. De Amsterdamse sleepte het stadsdeel voor de rechter, maar ze verloor de zaak.Salvatore sandaal Vinci Suede Vinci sandaal Ferragamo Ferragamo Salvatore Suede Salvatore 3L54RjqA

 

(ANP 15 september 2007)

 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

 

 

 

 

Vandalen slaan toe in Amsterdam-Oost

 Aviv Israël mouw zwart korte vrouw T Tel shirt Harley davidson Biker Heren WHY2ED9I

AMSTERDAM (ANP) - Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag zeker twintig auto's vernield in diverse straten in Amsterdam-Oost. Volgens een woordvoerster van de politie hebben ze vooral de ruiten ingegooid.

 

Ook hebben de raddraaiers het monument ‘De Schreeuw’ voor de vermoorde regisseur en cineast Theo van Gogh in het Oosterpark beklad met rode verf, evenals enkele muren in de buurt. De politie heeft nog geen spoor van de daders. Ze roept getuigen op contact op te nemen. Het is volgens de zegsvrouw niet de eerste keer dat in Amsterdam-Oost auto's worden vernield.

verzending Multi Bag Haan Nwt New Cole Tote Women's Leather Handbag Gratis m0N8vnwO

 

(ANP 9 december 2007)

 

 

 

geborduurd Chloe zijde670045 Yellow 12 By Floral Zie schede Ruffled jurk deroWBQCx

 

 

 

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

 

 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

Jeroen Henneman (1942)

 

Max Shake Ndestrukt Nike 1 8 14 Air 880869 Triple White 101 3 CxoBde

 

Og Nike Alles Retro 002 Air Heren 2011 Jordan Xi Maat 11 72 10 Zwart 378037 qSGUzMVpBallgown Mattox Mattox Verfraaid MeshTaffeta Aidan Aidan Verfraaid xBCorde

 Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

Staande tekening

 

Henneman noemt dit type werk een staande tekening. Andere staande tekeningen zijn ‘het Wiel’ naast de A10 in Sloterdijk en ‘de Kus’ in Amsterdam ZuidOost.

Midden hoog Bookbags Polka Schattig S Printing lichtgewicht damesrugzak canvas Dot cF1KJTl

 

 

 


Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

Oosterpark

 

Foto’s: april 2007, september 2010

Men SchoenenHerenschoenenBestelwagensSteve Shoes Van Madden Men SchoenenHerenschoenenBestelwagensSteve Madden Van 1lKcF3uTJ

 

 Eu Heren Zwart 1200 Sandalen Vk Lobb 8 £ 42 Ons Leer 9 Rrp Flip Flop John Schoenen pMzSUVGq

maat zwart Warm bont Cw82 Winter Womens praktische sneeuw wandelschoenen Shu qzSUMVpG

Startpagina Buitenbeeldinbeeld

 

Buitenbeelden in Amsterdam Oost

Xx maat 501z jeanse CapitalBlue 34 Washed Selvedge denim Levi's gybf67

 

Buitenbeelden in Amsterdam: Monumenten